PROGRAMY TELEWIZYJNE
Program TV to jedna z pierwszych i najpopularniejszych tego typu aplikacji w sklepie Google Play, aplikacyjna wersja internetowego serwisu tv.wp.pl. Umożliwia łatwy i szybki dostęp do programu telewizyjnego wybranych stacji (w ofercie ponad 300 kanałów, w tym 139 polskojęzycznych) i przeglądanie go za pomocą osi czasu lub tradycyjnych tabel godzinowych.
PROGRAMY TELEWIZYJNE
ARK: Transformacyjna zmiana warty w telewizji publicznej spowodowała, że do jej zarządu weszli solidarnościowi opozycjoniści. Równocześnie powstała Agencja Filmowa Profilm Macieja Grzywaczewskiego i Arama Rybickiego czy Prywatna Telewizja ELGAZ Janusza Leksztonia, które realizowany programy z udziałem artystów z ruchów kontrkulturowych i anarchistycznych, najpierw dla telewizji regionalnej, a potem już do Pierwszego i Drugiego Programu TVP. Na wystawie mówimy nie tylko o muzyczno-kabaterowych programach popkulturowych, ale także o realizacjach bardziej awangardowych, tworzonych m.in. przez Rogulusa i Wyrzykowskiego czy Annę Marię i Jacka Mydlarskich. Gdańsk stał się w tej dziedzinie motorem artystycznej rewolucji.
Pakiet Powszechny to plan zawierający podstawowe programy telewizyjne, które przeznaczone są do powszechnego, nieodpłatnego odbioru. Pakiet powszechny będzie dostępny jako bezpłatne rozszerzenie dotychczasowego abonamentu dla użytkowników CDA Premium bez dodatkowych opłat.
W ramach członkostwa Amazon Prime możesz oglądać filmy, seriale i programy, w tym produkcje Amazon Original, takie jak Tom Clancy's Jack Ryan, True Story España i Desaparecida Sin Rastro. Korzystaj także z nieograniczonej wysyłki na następny dzień bezpłatnie w przypadku 2 milionów produktów.
Nowy standard telewizji naziemnej, czyli DVB-T2, przynosi wiele zmian. I nie chodzi wyłącznie o konieczność wymiany niekompatybilnego sprzętu. Dzięki licznym usprawnieniom możliwe stanie się bowiem nadawanie w lepszej jakości, a także dodanie kolejnych kanałów telewizyjnych. Sprawdźmy, co już wiadomo i jakie programy będzie można oglądać w DVB-T2.
Oprócz multipleksów ogólnokrajowych działają jeszcze multipleksy lokalne. Nadają one zarówno programy dostępne na terenie całej Polski (ale w jakości HD), jak i programy lokalne. Oto ich lista (prezentowane poniżej mapy przedstawiają stan na 2018 rok, dlatego warto potraktować je jako poglądowe):
Ten nowy system to bzdura. Mieszkam we Wrocławiu. Mam telewizor do odbioru nowego systemu i co i odbieram programy tvp pozostałe zniknęły takie jak z puli tvn. PiS nie poradził sobie z tvn ustawą to wyłączył kanały. I to wszystko przed wyborami. Zapowiada się ciekawie.
Kiedyś nie było tyle kanałów i jakoś ludzie żyli bezz problemów. Hahah było dwa czy trzy programy podajże i nikt nic nie mówił bynajmniej więcej czasu mieli na inne rzeczy i lepiej spędzali czas niż teraz przed tv . A teraz to się prują że coś tam nie odbiera w tv ?
W mojej rodzinie każdy ma swoje ulubione programy telewizyjne. Kłopot jest w tym, że różni członkowie rodziny lubią oglądać różne programy w tym samym czasie. Ale to nie jest mój problem. Ja jestem telewizyjnym zwierzęciem. Mogę oglądać jakikolwiek program, o jakiejkolwiek porze. Jestem bardzo szczęśliwa, kiedy siedzę obok mamy lub taty albo moich dziadków i oglądam z nimi program telewizyjny. Nieważne zadanie domowe! Witaj, błogie lenistwo!
Wszyscy w rodzinie oglądają wiadomości i prognozę pogody. Oglądają także wiadomości sportowe i reklamy, które pojawiają się między wiadomościami a prognozą. Mama często wychodzi z pokoju, bo wiadomości zasmucają ją, ale zawsze wraca na swój ulubiony serial. Tatuś ogląda wywiady i programy dokumentalne. Mówi, że chce wiedzieć, co naprawdę dzieje się w świecie. Mój dziadek uważa, że telewizja to forma rozrywki, więc ogląda swoje ulubione programy, komedie i dreszczowce. Babcia najbardziej lubi programy muzyczne. Ponieważ kocham całą swoją rodzinę, uwielbiam dotrzymywać im towarzystwa, kiedy oglądają program telewizyjny.
Wszystko to jednak wkrótce ulegnie zmianie. Moi rodzice martwią się o mnie, bo za dużo czasu poświęcam na oglądanie telewizji i dotrzymywanie wszystkim towarzystwa. Do przyszłego tygodnia mam wybrać tylko DWA programy edukacyjne, które mogę oglądać regularnie. Jeżeli chcę oglądać wideo w czasie weekendu, muszę mieć na to pozwolenie od rodziców. Nie mogę już oglądać telewizji z innymi członkami rodziny!
Polskie programy za granicą. Na przestrzeni lat powstało wiele programów rozrywkowych. Polacy szczególnie zauroczyli się w teleturniejach - Śpiewające fortepiany, Koło Fortuny, Milionerzy, Najsłabsze ogniwo. Jednak zdecydowana większość formatów opiera się na zagranicznych licencjach - głównie brytyjskich i amerykańskich. Nie brakuje jednak rodzimych formatów, które sprzedano do innych państw. Może nie było ich wiele, ale jednak! Oto polskie programy, które doczekały się zagranicznych wersji.
UWAGA!Żeby odbierać polską telewizję w rejonach wileńskim, solecznickim i święciańskim nie potrzeba żadnych dodatkowych urządzeń. Należy natomiast ponownie przeskanować kanały telewizyjne i zapisać nowe, polskie programy.
A bardziej konkretnie, dzięki DVB-T2 pojawi się jeszcze więcej darmowych programów, poprawi się jakość dźwięku i obrazu (wszystkie programy będą w jakości HD). Oprócz tego, nowy standard zapewni możliwość nadawania programów w UHD, rzadziej pojawią się też zakłócenia. 041b061a72